пʼятниця, 5 березня 2021 р.

ДО ВІДДІЛУ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ НАДІЙШЛИ НОВІ ВИДАННЯ ВІД УКРАЇНСЬКОГО ІНСТИТУТУ КНИГИ


Поповнення фондів – це завжди приємна подія для бібліотеки. У фонд відділу обслуговування користувачів надійшли книги за Програмою поповнення фондів публічних бібліотек від Українського інституту книги. Серед видань: твори сучасних українських авторів, зарубіжні бестселери в якісному українському перекладі. Ми будемо розповідати читачам нашого блогу про ці видання. Слідкуйте за нашими публікаціями на блозі «Пізнання - безперервне» та соціальній мережі «Facebook» з хештегами
 #програма_поповнення_фондів_бібліотек
 #програми_УІК 
 Запитуйте книги з зеленими наліпками!!!
 Представляємо п’ять книг від Українського інституту книги!
                                                                                                                                                                        
Вовк І. На щиті. Спогади родин загиблих воїнів. Іловайськ / І. Вовк. - Харків : Фоліо, 2020. - 475 с.
Перша частина тритомника «На щиті» відтворює в оповідях становлення українського війська в умовах ворожого вторгнення й сепаратистського руху. Імена перших загиблих під «Градами», у літаку чи у гелікоптері, «на броні» чи «на розтяжках», на кургані Савур-могила, в Луганському аеропорту чи в підступному «зеленому коридорі» Іловайська вже належать новітній історії.
  Спогади про загиблих українських вояків, що захищали нашу землю в перші дні, тижні, місяці й роки російсько-української війни, зібрані й художньо адаптовані, — це потреба людської пам’яті, пам’яті серця про незабутніх. Це непроминальний біль живих, їхня туга за втраченим, а також нагадування людям цивільним, хто заплатив найдорожчу ціну за їхній спокій і добробут. У виданні використані фотоматеріали з родинних архівів.                                                             
          

  Вовк І.На щиті. Спогади родин загиблих воїнів. Донецький аеропорт / І. Вовк. - Харків : Фоліо, 2020. - 572 с.

 Друга книга тритомника — про загиблих у «котлі» Цвітних Пісків (цей епізод війни чомусь лишився непоміченим), про розстріляну Луганщину під містом промовистого імені — Щастя, про донецький форпост — ДАП, що у свідомості громадян постає «символом», за який полягли герої-кіборги, полонені й розстріляні після тортур. У виданні  використані світлини з родинних архівів та спогади  про загиблих  вояків, що захищали нашу землю в перші дні  російсько - української війни.   Адже ми, українці, повинні пам'ятати про тих , хто заплатив найдорожчу ціну за наш спокій і добробут.

 
Вовк І. На щиті. Спогади родин загиблих воїнів. ДебальцевеІ / І.Вовк. - Харків : Фоліо, 2020. - 604 с.

Третя книга тритомника — оповіді про оборонців Дебальцевого, загиблих спекотного літа 2014-го і у найтяжчі зимові місяці 2015-го; про непохитних вояків Світлодарської дуги, про героїв Авдіївки, Зайцевого й Мар’їнки, що пролили свою кров на точках «нуль». Вояки оживають у спогадах матерів і батьків, братів і сестер, дружин і дітей, щоб ми не змарнували історичного шансу незалежності. 

Вовк І., Бура Д. Ізоляція. Таємні в’язниці Донбасу в оповідях врятованих від тортур та смерті / І. Вовк, Д. Бура. - Харків : Фоліо, 2020. - 348 с.

Спогади тих, хто пройшов пекло і вижив: бранців донецьких і луганських підвалів, сумнозвісної «Ізоляції» та донбаських колоній. Це оповіді тих, кого вдалося обміняти 29 грудня 2019 року, тих, хто втішився відчуттю української землі на КПВВ «Майорськ». Попри суперечки щодо самого обміну: неоднозначність тих, хто повернувся до України і біль через звільнення «беркутівців», додому таки повернулися й ті, хто жертвував життям, сім’єю, спокоєм і здоров’ям заради рідної української землі. Про життя «до» і «після», про життя Донбасу в часі війни, про звірства і злочини бойовиків, про жахи і тортури в полоні в цій книзі розповідають українські військовики, журналісти, блогери, помічники військових, медики й місцеві мешканці.
   
 Шевченко А.Слов'янськ. Початок війни / А. Шевченко. - Харків : Фоліо, 2020. - 431 с
 У книзі  документально досліджено найважливіші епізоди битви за місто Слов’янськ Донецької області, захоплення якого загоном бойовиків Гіркіна-«Стрєлкова» 12 квітня 2014 року стало початком гібридної збройної військової агресії РФ на українському Донбасі.  Кожен розділ книжки має символічну назву зі словом «перший», яка відбиває суть того, що відбувалося навесні 2014 року: «Перша кров», «Перша зрада», «Перша страта», «Перший бій», «Перша перемога»… У книжці використано архівні фото й записи інтерв’ю з ключовими військово-політичними керівниками України, які ухвалювали головні рішення в ті буремні часи. Також у кожному з епізодів з’являються спогади героїв, що безпосередньо брали участь у тих драматичних, героїчних і трагічних подіях.